Portræt: Mere træsko end slips

I august 2018 startede jeg (Michael Danielsen) mit eget konsulentfirma. Målet var og er fortsat at hjælpe små og mellemstore virksomheder med gode råd indenfor strategi, salg og marketing… og starten har været helt forrygende.

Allerede i marts var kalenderen for resten af året godt fyldt ud med kundeaftaler. Det er gået over al forventning. Jeg har kunder både øst og vest for Storebælt. Det er ikk’ så ringe endda, for at sige det på jysk.

 

Jeg mener grundlæggende, at travlheden især skyldes to forhold:

  1. Dels er der et markant og reelt behov for rådgivning hos små og mellemstore virksomheder. Firmaer, som har vokset sig tilstrækkeligt store til, at strategi, salg og marketing ikke længere er nogen helt enkel sag. Samtidig føler virksomhedsejeren måske ikke, at der er økonomi til eller behov for at hyre en fastansat på fuld tid. Det er det ene

 

  1. Det andet er, at virksomhedsejere kan læse og lytte sig til meget viden om strategi, salg og marketing, men nogle gange har svært ved at få skabt det rette mindset i organisationen. I de tilfælde er det nu en gang rart for de fleste at have en sparringspartner i kød og blod, så vi i menneskesprog kan tale om det, der skal til for at skabe fornyet succes. Hvis vi skal være helt ærlige, så er der meget CBS-volapyk rundt omkring. Min fornemmelse er, at mange virksomhedsejere har brug for teori omsat til praksis… ikke omvendt.

 

For mig er netop det at være sig selv og turde give noget af sig selv helt essentielt.

Jeg er, som jeg er. Jeg vader ind i folk og deres forretning med træsko på. Jeg besluttede mig helt fra begyndelsen for, at jeg som selvstændig konsulent vil arbejde, som jeg altid har gjort det: Jeg vil ned i maskinrummet, rode med tingene og billedligt talt komme op fra motorrummet med en svensknøgle i baglommen og olie i hele ansigtet. Jeg dur ikke til at være en afmålt type gemt bag slips, store Excel-ark og lange PowerPoint-præsentationer.

 

Jeg har prøvet det meste

Med tre årtiers erfaring i strategisk arbejde, salg og markedsføring. Dybest set er det dén erfaring, jeg i dag sælger i min konsulentvirksomhed Future Management, der har kontor på den gamle Flyvestation Værløse lidt nord for København.

 

I løbet af 30 år har jeg kradset en del erfaring op under neglene. Min viden er ikke kun noget, jeg har læst mig til… jeg har så at sige prøvet det meste. Og selv om nogle ting ændrer sig undervejs – for eksempel digitaliseringen af vores samfund herunder også vores indkøbs- og forbrugsvaner – så er strategi, markedsføring og salg i bund og grund stadig det samme: Nemlig at lægge en klog plan på et oplyst grundlag og derefter eksekvere på den. Internettet har ændret på meget, men ikke på den fundamentale del.

 

Det skal være sjovt at gå på arbejde

I sit arbejde bruger Michael Danielsen en model kaldet Business Excellence. Modellen er almindeligt anerkendt både herhjemme og i udlandet og handler i bund og grund om at optimere gennem systematisk arbejde med alle relevante forhold i og udenfor virksomheden.

 

En ting er at analysere i bund… men eksekvering!

Egentlig går jeg ikke så meget op i, om modellen hedder det ene eller det andet. Det vigtige for mig er at få analyseret virksomheden i bund og være konsekvent i sin måling af resultater i forhold til eksekveringen af nye indsatser. Når vi indfører dette nye initiativ, hvad giver det så af resultater? Står udbytte mål med investering? Hvorfor? Hvorfor ikke?”Jeg er meget optaget af, at virksomheden bliver en organisation, hvor læring, kreativitet og opfindsomhed spiller en betydelig rolle.

 

Noget af det, jeg holder allermest af ved denne model er, at den har indbygget i sig, at alle processer slutter med, at al ny viden og erfaring skal føres tilbage til ledelsen, så ledelsen fremadrettet er i stand til at træffe nye og bedre beslutninger. Derved opstår nemlig optimeringen af virksomheden, hvilket kommer alle til gode… ejere, ledelse og medarbejdere.

 

På spørgsmålet, hvorfor det er vigtigt at optimere virksomheder, må jeg blot svare uden tøven:

Det er vigtigt, fordi vi bruger så stor en del af vores liv på arbejdet. Derfor skal det være sjovt… og det skal give mening. Vi skal være glade, når vi går på arbejde. Og vi skal være glade når vi kommer hjem derfra.

NOTHING FOUND!

Log in with your credentials

Forgot your details?